Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy na nasze drugie forum, poświęcone Zoo Tycoon!
http://www.zootycoon.pun.pl/

Pobieralnia dostępna dopiero po rejestracji!

#1 2011-06-22 15:43:54

Arsa

Turysta

Zarejestrowany: 2011-06-22
Posty: 5
Punktów :   

Problem z uruchomieniem gry

Witam
Mam problem z uruchomieniem gry(wersja podstawowa Wildlife Park 2, dodatek Świat Koni tak samo). Po uruchomieniu pokazują się normalnie reklamy i filmik, a następnie widać tylko czarny ekran z kursorem-motylkiem, nie włącza się menu. W menagerze zadań pokazuje się że program nie odpowiada.
Dodam, że gra działała już na tym komputerze, na świeżym systemie (potem jakiś czas nie grałam, teraz chciałam włączyć i tak się dzieje). System Windows XP. Próbowałam już z patchem 2.0 do gry, ale nie pomogło. Nie działa również ściągnięte z internetu demo tej gry - występuje dokładnie ten sam błąd.
Nie jest to pierwszy raz, kiedy wystąpił ten problem, wcześniej pomogła reinstalacja systemu, ale chciałabym znaleźć lepsze rozwiązanie.
Miał ktoś podobny problem, albo wie co z tym zrobić? Proszę o rady, z góry dziękuję,
Arsa

Ostatnio edytowany przez Arsa (2011-06-22 17:19:32)

Offline

 

#2 2011-06-22 18:57:48

 Melchizedek

Mod

36757388
Skąd: Najlepsze TRÓJMIASTO <3
Zarejestrowany: 2011-01-09
Posty: 854
Punktów :   14 
WWW

Re: Problem z uruchomieniem gry

Ta, ja mam teraz podobnie, tylko ja mam błedy, potem zawiecha i nikt nie chce mi pomóc :<
No, wg. mnie niestety re-install... bo komunikatów nie ma?


http://i.pinger.pl/pgr297/ab329cb70004ea1650fdbd72/okfequ.jpg

Offline

 

#3 2011-06-23 01:22:26

Arsa

Turysta

Zarejestrowany: 2011-06-22
Posty: 5
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

właśnie nie ma nic - zero komunikatów, po prostu wisi. Zastanawiałam się czy nie jest coś nie tak z bibliotekami - zawsze jak działało poprawnie kazało mi po zainstalowaniu biblitek uruchomić ponownie komputer, a teraz nic - od razu jak kliknęłam żeby je zainstalował, to przeszedł do weryfikacji płyty i odpalania gry. Może trzeba mu je jakoś wgrać albo coś?

Offline

 

#4 2011-06-23 13:04:18

 Melchizedek

Mod

36757388
Skąd: Najlepsze TRÓJMIASTO <3
Zarejestrowany: 2011-01-09
Posty: 854
Punktów :   14 
WWW

Re: Problem z uruchomieniem gry

aaa to dziwne... No ta, jak masz gre bezposrednio od cenegi, to masz ten cały system zabezpieczeń deep silver... to poszukaj czegos na tamtej stronie.


http://i.pinger.pl/pgr297/ab329cb70004ea1650fdbd72/okfequ.jpg

Offline

 

#5 2011-06-23 18:57:29

Arsa

Turysta

Zarejestrowany: 2011-06-22
Posty: 5
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

Myślisz że to przez system zabezpieczeń? Weryfikacja płyty przechodzi, poza tym demo powinno działać niezależnie.

Ostatnio edytowany przez Arsa (2011-06-23 18:57:46)

Offline

 

#6 2011-06-23 20:25:58

 Melchizedek

Mod

36757388
Skąd: Najlepsze TRÓJMIASTO <3
Zarejestrowany: 2011-01-09
Posty: 854
Punktów :   14 
WWW

Re: Problem z uruchomieniem gry

no racja, racja, jest demo... To może po prostu magia tej gierki. Pewnie nie odpowiada jej coś, co masz w kompie. Walnij potrzebne screeny i spróbuj napisać do pomocy technicznej. Byli tacy, którym cudem pomogli, tym bardziej, że masz gre bezpośrednio od cenegi.
     Wiesz, ja mam dwa dodatki; grałam w 1, ale potem kupiłam 2 więc grałam w 2 i w międzyczasie usunęłam 1. Niedawno sobie przypomniałam o 1: instaluję, włączam:biblioteki, blablabla. O.K. instaluję, uruchamiam ponownie kompa. No i gra nie działa O.o Tylko nie pamiętam, czy mam errory czy tez nie...


http://i.pinger.pl/pgr297/ab329cb70004ea1650fdbd72/okfequ.jpg

Offline

 

#7 2011-06-23 20:56:00

Arsa

Turysta

Zarejestrowany: 2011-06-22
Posty: 5
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

Do pomocy już napisałam i czekam na odpowiedź. Cóż, jeśli coś pomoże to napiszę tutaj, może komuś się przyda. Ale w każdym razie dzięki

Offline

 

#8 2011-06-24 20:34:41

 Melchizedek

Mod

36757388
Skąd: Najlepsze TRÓJMIASTO <3
Zarejestrowany: 2011-01-09
Posty: 854
Punktów :   14 
WWW

Re: Problem z uruchomieniem gry

sorki że nie pomogłam :c


http://i.pinger.pl/pgr297/ab329cb70004ea1650fdbd72/okfequ.jpg

Offline

 

#9 2011-06-25 16:20:48

 Angel

Administrator

819089
Zarejestrowany: 2009-12-27
Posty: 92
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

Melchizedek napisał:

no racja, racja, jest demo... To może po prostu magia tej gierki. Pewnie nie odpowiada jej coś, co masz w kompie. Walnij potrzebne screeny i spróbuj napisać do pomocy technicznej. Byli tacy, którym cudem pomogli, tym bardziej, że masz gre bezpośrednio od cenegi.
     Wiesz, ja mam dwa dodatki; grałam w 1, ale potem kupiłam 2 więc grałam w 2 i w międzyczasie usunęłam 1. Niedawno sobie przypomniałam o 1: instaluję, włączam:biblioteki, blablabla. O.K. instaluję, uruchamiam ponownie kompa. No i gra nie działa O.o Tylko nie pamiętam, czy mam errory czy tez nie...

Jakie to dodatki? Jeśli Szalone Zoo i Wodny Świat to nic dziwnego. Je trzeba instalować w odpowiedniej kolejności,a usunięcie pierwszego doprowadziło do uszkodzenia drugiego dodatku. W tym tym calu powinnaś najpierw odinstalować Wodny Świat, a potem Szalone Zoo.
Chyba, że mowa tu o Szalonym Zoo/Wodnym świecie i Świecie Koni - tego nie dotyczy bo ŚK nie posiłkuje się nawet na podstawce.(Samodzielny dodatek)

U mnie ostatnio była zmieniana karta graficzna... Ale z tego co pamiętam to nic mi się z grą nie działo. Ale tak mnie nastraszyliście, że zaraz idę sprawdzić ;D


http://images.chomikuj.pl/button/Bluearga.gif
http://img189.imageshack.us/img189/2822/36390.png

Offline

 

#10 2011-06-26 11:57:56

 Melchizedek

Mod

36757388
Skąd: Najlepsze TRÓJMIASTO <3
Zarejestrowany: 2011-01-09
Posty: 854
Punktów :   14 
WWW

Re: Problem z uruchomieniem gry

No gra straaasznie reaguje na drobne zmiany w kompie. SZ i WŚ. No wiem o kolejności, ale mi nikt tu nie chce powiedzieć w jakiej -.- jedni mówią że tak, drudzy że odwrotnie. poraaażka.


http://i.pinger.pl/pgr297/ab329cb70004ea1650fdbd72/okfequ.jpg

Offline

 

#11 2011-06-27 20:46:57

 Angel

Administrator

819089
Zarejestrowany: 2009-12-27
Posty: 92
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

Szalone zoo potem Wodny Świat. ŚW instalujesz na końcu albo na początku, nie ma to znaczenia.


http://images.chomikuj.pl/button/Bluearga.gif
http://img189.imageshack.us/img189/2822/36390.png

Offline

 

#12 2011-07-19 12:02:33

Arsa

Turysta

Zarejestrowany: 2011-06-22
Posty: 5
Punktów :   

Re: Problem z uruchomieniem gry

mówię tylko o ŚK, innych dodatków nawet nie mam

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Szamba betonowe Sosnowiec Winnym szlakiem - Hiszpania